top of page
Lisa Eggen .highres. ©FoppeSchut _7FS6403.JPG

Biografie

Altvioliste Lisa Eggen (1994) is vanaf jonge leeftijd actief als veelzijdig musicus. Haar spel wordt door velen omschreven als expressief, uitgesproken en communicatief.

 

Als prijswinnaar van verschillende concoursen kreeg ze de mogelijkheid om concerten te geven op (inter)nationale podia, festivals en radio en televisie. Ze gaf onder andere concerten in de Verenigde Staten en Canada en was meermaals te horen vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw Amsterdam op Radio 4.

 

Kamermuziek

Naast haar solistische optredens is Lisa zeer actief als kamermusicus. Zo maakt zij deel uit van het Skazka Kwartet, waarmee ze in 2022 het Storioni Concours won. Samen met pianiste Lies Braakman vormt zij sinds 2017 Duo Novelle. In deze en andere kamermuziekbezettingen was Lisa (inter)nationaal te horen op grote kamermuziekfestivals waaronder November Music, Festival de quatuors à cordes Pays de Fayence, Aurora Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival en Strijkkwartet Biennale Amsterdam.

Lisa ontwikkelde een grote liefde voor 20ste-eeuws en hedendaags repertoire doordat ze regelmatig deel uitmaakte van Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw en door samenwerkingen met het DoelenKwartet. Daarnaast combineerde ze de afgelopen jaren hedendaags repertoire met andere disciplines, onder andere muziektheater samen met The Stolz Quartet.

Lisa is als aanvoerder verbonden aan strijkorkest Kamerata Zuid. Ook remplaceert ze regelmatig in orkesten, waaronder bij PHION Orkest van Gelderland & Overijssel als plaatsvervangend aanvoerder altviool. In 2014 maakte zij deel uit van het European Union Youth Orchestra.

 

Doceren

Gedurende haar studie bij Nobuko Imai en Francien Schatborn aan het Conservatorium van Amsterdam, die ze met hoge cijfers afrondde, ontstond ook haar passie voor doceren. Naast haar master altviool aan het CvA volgde ze extra vakken van de master ‘Instrumental and Vocal Learning & Teaching’ aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf 2020 is zij als hoofdvakdocent altviool verbonden aan Fontys Academy of Music and Performance Arts in Tilburg.

In IJsselstein is zij als viool- en altviooldocent aangesloten bij Fulco Muziekonderwijs.

bottom of page